Perek helyett gyerek

Gyerekszáj

Beindult a kis dumagép, és azt vettem észre, hogy a kölök aranyköpései kezdenek feledésbe merülni, úgyhogy gyorsan bejegyzésbe sűrítek néhány emlékezetes megszólalást. Férj tegnap fodrásznál volt. Pötyi ránéz, majd megszólal:– Apa! Neked más lett a fejed! *** Pötyi nézi az üres vállfát a szekrényajtón, aztán megkérdi:– Anya, az minek a vállfája?– A fekete ruhámé – felelem.–… Tovább »

A káromkodás

Sohasem titkoltam, hogy bizony időnként nem éppen úrinőhöz méltó szavak hagyták el a számat. No nem azt mondom, hogy úgy beszéltem, mint egy kocsis, például sohasem küldtem el melegebb éghajlatra ügyfeleket, és kedvezőtlen ítélet esetén sem anyáztam a bíróval, de azért bizonyos szituációkban sikerült kissé alpáribb stílust megütnöm. Mondhatnám, hogy nálunk ennek családi hagyományai vannak, öreganyámnál… Tovább »

Hírek egy vödör kávé mellé

Van a comment:com blogon egy olyan rovat, hogy “Hírek kávé mellé”, ezt fejlesztem tovább, mert bár a fejemben kb. 15 bejegyzésnyi anyag van, mégsem jutok el odáig, hogy megírjam őket, így csak ideömlesztek néhány rövidhírt. És hogy miért kell egy egész vödörnyi kávé? Mert a héten három olyan éjszakánk is volt, amire a horror szó… Tovább »

Malac Marci, Ady és a többiek

Történnek életünkben események, amelyek vagy nem érnek meg egy önálló bejegyzést, vagy véletlenül kimaradnak egy-egy posztból, aztán pár nap múlva, mikor észlelem a hiányosságot, a szita agyam majdnem felrobban. Ezekből a rövidhírekből válogattam össze néhányat. – Pötyi igazi könyvmoly. Még a Mikulás-ünnepség napján történt, hogy amíg uzsonnára reszeltem neki egy almát, a kezébe nyomtam egy kemény lapos könyvet,… Tovább »

Lingvisztika

Megfogadtam, hogy sem a való életben, sem itt a virtuális térben nem fogok olyasmivel dicsekedni, ami tulajdonképpen teljesen természetes fejlődési fázis minden gyereknél, és az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy az én kölköm is bizonyos tudás birtokában van már. Mármint más számára nincs benne semmi különleges, mert az én anyai szívem nyilván teljességgel olvadozik…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!